Topaz alma származása:
1984-ben állították elő Csehországban a [Rubin alma]? és a Vanda alma fajták keresztezésével.
Topaz alma érési ideje:
október közepén érik, és áprilisig fogyasztható.
Topaz alma előfordulása:
Csehországban, Belgiumban, Hollandiában, Németországban.
Topaz alma gyümölcse:
közepes méretű, kb. 130-160 gramm között, alakja lapított gömb, viaszos héjú, sárga alapszínű, amit narancsvörös csíkozott, mosott fedőszín borít, fehér lenticellákkal. Sárga húsú, bőlevű, édeskés, finom szövetű.
Topaz alma hajtásrendszere:
közepes vagy erős növekedésű.
Topaz alma termőképessége:
Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem.
Topaz alma kártevői, betegségei:
a venturiás varasodással, lisztharmattal, baktériumos elhalással szemben ellenálló.
Topaz alma porzófajtái:
Rubinola alma, [Rajka alma]?, Idared alma, a Golden klónok és a Gála klónjai.