Zöld Magdolna körte származása:
Vadkörte magonc. ismeretlen eredetű, de Franciaországban már 1628-ban ismerték.
Zöld Magdolna körte érési ideje:
nyári érésű fajta, július közepén érik
Zöld Magdolna körte előfordulása:
országosan termeszthető.
Zöld Magdolna körte gyümölcse:
a közepesnél kicsit kisebb méretű, tojásdad alakú, sima héjú, száraz tapintású, megérve sárgászöld színű, fehér húsú, bőlevű, cukros, kellemesen savanykás, fűszeres, illatos.
Zöld Magdolna körte felhasználása:
frissen fogyasztva, konyhai feldolgozásra, kompótnak, pálinkának.
Zöld Magdolna körte hajtásrendszere:
fája erőteljes növekedésű, edzett, bőtermő.
Zöld Magdolna körte termőképessége:
jó, jól termékenyül.
Zöld Magdolna körte kártevői, betegségei:
tavaszi fagyokat is jól viseli. egészséges fajta.
Zöld Magdolna körte hasonnevei:
Citron des Carmes, Jainte Madeleine, Glasbirne, Madeleine, Grüne Madeleine.