Borsi-féle kései rózsa kajszi származása:
Magyarországon kialakult fajta.
Borsi-féle kései rózsa kajszi érési ideje:
augusztus elején érik, hűvösebb nyarakon még ennél is később, így meghosszabbítva a kajszibarack idényét. ebben az időszakban nagy mennyiségben exportálják.
Borsi-féle kései rózsa kajszi gyümölcse:
gyümölcse kis méretű, (33g), kissé megnyúlt, oldalról lapított alakú, féloldalas gyümölcs, nagy kőmaggal. Héja narancssárga, húsa sötétnarancssárga színű, kemény, rostos, közepes ízű.
Borsi-féle kései rózsa kajszi hajtásrendszer:
nagyméretű, közepes sűrűségű fát nevel.
Borsi-féle kései rózsa kajszi termőképessége:
kései termőre fordulását követően bőven terem.
Borsi-féle kései rózsa kajszi felhasználása:
friss fogyasztásra, dzsemet, lekvárt főznek belőle, aszalásra, pálinkának.
Borsi-féle kései rózsa kajsziKártevői, betegségei:
sarka vírus fertőzésre kifejezetten fogékony.