Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Jubileum 75 szőlő származása:Jubileum 75 szolo

Az Ezerjó szőlő és Szürkebarát szőlő keresztezésével 1951-ben Kurucz András állította elő Kecskeméten. 1974-től államilag minősített.
 

Jubileum 75 szőlő érési ideje:

október elején érik.

Jubileum 75 szőlő előfordulása:

főként az alföldi borvidékeken található.
 

Jubileum 75 szőlő gyümölcse:

fürtje éretten kicsi, vállas, tömött, a fürtkocsánya közép vastag, az ízesülésnél vastagabb, szívós. A bogyója kicsi, gömbölyű, húspiros, feltűnően hamvas, héja vastag, szívós, húsa lédús, édes, semleges ízű.
 

Jubileum 75 szőlő hajtásrendszere:

tőkéje középerős növésű, ritka és fél mereven álló vesszőkkel. Vesszeje egyenes, vékony vagy középvastag, rövid ízközű, fakóbarna, csíkozott-pontozott, érdes. Levele kicsi, kerek, olyan széles, mint hosszú, karéjos, karéjainak száma kifejezetten 5, csúcskaréja derékszögű,  A levéllemez felülete kékeszöld, fényes, nem zsíros tapintású, erősen hólyagos, fonákja szőrösödő és molyhos, erezete vörös. Őszi lombszíne sárga, rajta az erek pirosak.
 

Jubileum 75 szőlő termőképessége:

virágai jól termékenyülnek, bőtermő.
 

Jubileum 75 szőlő kártevői, betegségei:

fürtkocsány bénulásra hajlamos. Bogyói nem vagy alig rothadnak. Fürtjei téli tárolásra alkalmasak. Lombját permetezni kell, mert a gombás betegségek megtámadják.
 

Jubileum 75 szőlő bora:

zöldessárga színű, elegáns megjelenésű, fajtajelleges illatú és zamatú, általában vékony fehérbor. Késői szüretelésű szőlőből készült bora lágy és rövid.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve