Melba alma származása:
a McIntosh és a litván eredetű Liveland Raspberry fajták magoncaként keletkezett Kanadában 1898-ban. Tetszetős, jó minőségű, korai érésű.
Melba alma érési ideje:
július közepén érik, néhány nappal megelőzve az Asztraháni piros alma fajtát.
Melba alma gyümölcse:
közepes méretű, 110g átlagtömeggel. Sárgászöld színű, vékony héjú, nap érte fele kárminpiros, fehér húsú, tömör, bőlevű, roppanó, íze fűszeres.
Melba alma felhasználása:
friss fogyasztásra és főzésre egyaránt.
Melba alma hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű, koronája szétterülő.
Melba alma termőképessége:
nagyon bőtermő, szakaszosságra hajlamos.
Melba alma kártevői, betegségei:
gyümölcse hullik. betegségekre nem érzékeny. szárazságra apró gyümölccsel reagál.
Melba alma porzófajtái:
Ceglédi piros alma, Éva alma, Stark Earliest alma.