Sándor cár alma származása:
vadalma magonc.
Sándor cár alma érési ideje:
nyári, őszi alma. augusztustól novemberig érik, és novembertől februárig fogyasztható.
Sándor cár alma előfordulása:
nyirkos talajban.
Sándor cár alma gyümölcse:
nagy méretű, kúp vagy kúpos gömb alakú, felülete bordázott. Héja finom, sima, zsíros tapintású.
Sándor cár alma felhasználása:
házikerti termesztésre, piaci alma, konyhai felhasználásra, rétesnek.
Sándor cár alma hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, edzett, terebélyes, nagy koronával.
Sándor cár alma termőképessége:
korán termőre fordul, bőven terem.
Sándor cár alma hasonnevei:
Aporta, Aporta nalivia, Kaiser Alexander Empereur Alexandre, Alexander, Empereur Alexandre I-er, Empereur de Russia Corail, Pomona Britannica Aubertia, Grand Alexandre.
Sándor cár alma pollenadói:
Téli arany parmen alma, Jonathan alma, Cox narancs renet alma.