Angersi birs származása:
Francia eredetű fajta, Angersből származik. Hazánkba Ukrajnából került, Brózik Sándor hozta be honosításra.
Angersi birs érési ideje:
korai érésű fajta, szeptember végén érik.
Angersi birs előfordulása:
hazai kertekben is előfordul. Csak tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, levegős, meleg talajon termesszük.
Angersi birs gyümölcse:
közepes méretű (kb. 200-300 gramm), gömbölyű, 80 mm hosszú, 84 mm széles, közepesen bordázott felületű, aranysárga héjú, húsa kemény, sárgásfehér színű, közepesen leves, édes, illatos.
Angersi birs felhasználása:
elsősorban befőttnek.
Angersi birs hajtásrendszere:
fája gyenge növekedésű, széthajló, ritka koronával.
Angersi birs termőképessége:
korán termőre fordul, és jó termőképességű.
Angersi birs kártevői, betegségei:
a monilia kevésbé károsítja.