Bergeron kajszi származása:
Franciaországból, M.Bergeron találta 1920-ban. Magyarországon 1987-ben nyert állami minősítést.
Bergeron kajszi érési ideje:
12 nappal a Magyar kajszit követően érik. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas.
Bergeron kajszi gyümölcse:
valamivel kisebb mint a Magyar kajszié, kissé megnyúlt gömb alakú, héja narancssárga, a napos oldalon élénkpiros színű, tetszetős. Húsa narancssárga, kemény, kiváló ízű.
Bergeron kajszi hajtásrendszere:
feltörő növekedésű, közepesen sűrű koronát nevel.
Bergeron kajszi termőképessége:
korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem.
Bergeron kajszi kártevői, betegségei:
a téli lehüléseket kiválóan tűri, sarka vírusra, moníliás hajtáshervadásra és gnomóniás levélfoltosságra fogékony.