Budapest kajszibarack származása:
Vadkajszi magonc. Magyar nemesítés.
Budapest kajszibarack érési ideje:
Július közepén szüretelik
Budapest kajszibarack gyümölcse:
nagy méretű, lapított gömb alakú, világos narancssárga színű, ami narancsosvörössel mosott, élénk piros pontokkal. Magvaváló, húsa közepes keménységű.
Budapest kajszibarack felhasználása:
frissen fogyasztva, befőttnek, konzervipari felhasználásra.
Budapest kajszibarack hajtásrendszere:
koronája ritka, szétterülő.
Budapest kajszibarack termőképessége:
öntermékeny, jó pollenadó. jó termőképességű, korán termőre fordul.
Budapest kajszibarack kártevői, betegségei:
kései virágzás miatt a késő tavaszi fagyok kevéssé károsítják. Moníliára, apiognomóniára, ágrákosodásra fogékony, sarka vírusra kevésbé érzékeny. Gondos metszést igényel, sokszor alá kell támasztani nagyméretű termése miatt.