Champagne renet alma származása:
francia eredetű, 1700as évek végétől ismert.
Champagne renet alma érési ideje:
szeptember első hetében szedik, és decembertől áprilisig fogyasztják.
Champagne renet alma előfordulása:
hely és talaj igénye nincs.
Champagne renet alma gyümölcse:
termése közepes méretű, lapos gömb alakú, néha az egyik oldala hízottabb mint a másik. Felülete szívós, sima, fénylik, kissé hamvas, sárgás zöldes alapszínű, megérve sápadt citromsárga színű, nap érte oldala szelid pirossal belehelt vagy pettyezett. Húsa fehér színű, magja körül sárgás vagy zöldes színű, bőlevű, finom, savanykás, kissé fűszeres, kellemes ízű.
Champagne renet alma felhasználása:
frissen fogyasztva, feldolgozásra.
Champagne renet alma hajtásrendszere:
fája erőteljes, edzett. Nagy fává ritkán növekszik.
Champagne renet alma termőképessége:
korán termőre fordul és igen bőven terem.