Cydora Robusta birs származása:
a Geisenheimi Kutatóintézet nemesítette.
Cydora Robusta birs érési ideje:
október elején- közepén szedhető, októbertől novemberig fogyasztható.
Cydora Robusta birs gyümölcse:
szabályos, nagyon szép, termése átlag 250-300 gramm tömegű, napsárga színű, telt körte alakú, gyümölcshúsa krémsárga színű, nem barnul, kellemes alma-birs aromájú, különösen intenzív, héja enyhén molyhos, sárga színű.
Cydora Robusta birs felhasználása:
pálinkának, lekvárnak, zselének, befőttnek, ivólének.
Cydora Robusta birs hajtásrendszere:
fája középerős, bokros növekedésű.
Cydora Robusta birs termőképessége:
korán termőre fordul, rendszeresen, bőven terem. öntermékeny.
Cydora Robusta birs kártevői, betegségei:
levélfoltbetegségekkel, tűzelhalással és a Botrytissel szemben ellenálló.
Cydora Robusta birs latin neve:
Cydonia oblonga ’Cydora robusta’.