Haganta szilva származása:
Németországból származik. Hazánkban államilag elismert.
Haganta szilva érési ideje:
szeptember elején, közepén érik.
Haganta szilva gyümölcse:
nagy méretű, héja sötétkék színű, erősen viaszos, sárg-aranysárga húsú, szilárd, jó ízű, magvaváló, bőlevű, magas sav-és cukortartalmú, aromás. Jól szállítható és tárolható.
Haganta szilva felhasználása:
főleg friss fogyasztásra, nem ipari feldolgozásra.
Haganta szilva hajtásrendszere:
fája középerős növekedésű, rendszeres metszést igényel.
Haganta szilva termőképessége:
korán termőre forduló, bőven terem, részben öntermékeny, porzófajtákkal ajánlott ültetni.
Haganta szilva kártevői, betegségei:
betegségekkel szemben ellenálló.
Haganta szilva pollenadói:
Besztercei szilva, [Bluefree szilva]?.
Haganta szilva porzópárja:
[Cacanska lepotica szulva]?, a [Katinka szilva]? és a [Hanita szilva]?.