Japán körte érési ideje:
augusztus végén, szeptember elején érik.
Japán körte előfordulása:
Kelet-Ázsiában honos körtefaj. A laza talajt kedveli.
Japán körte gyümölcse:
közepes nagyságú, kb. 150-250 gramm tömegű, héja közepes vastagságú, aranysárga színű, húsa fehér-fehéressárga, szilárd, mégis ropogós, bőlevű, nagyon illatos, zamatos. 2-3 hónapig tárolható. Zamata leginkább a sárgadinnyére, birsre és az ananászra emlékeztet.
Japán körte felhasználása:
salátába, süteményekbe, főzéskor, sütéskor.
Japán körte hajtásrendszere:
fája dekoratív, levelei csillogóak, virágai hófehérek.
Japán körte kártevői, betegségei:
betegségekkel szemben ellenálló fajta, fagytűrő.
Japán körte hasonnevei:
vízikörte, ázsiai körte, kínai körte, almakörte, körtealma.
Japán körte latin neve:
Japán körte, Kosui, Nashi körte Nijisseiki.
Japán körte porzói: