Pap körte származása:
Franciaországból származik, 1760-ban találta Leroy lelkész, a Villers-en-Brenne melletti erdőben.
Pap körte érési ideje:
szeptember végén, október elején szedik. Hideg helyiségben 4-5 hónapig is jól tárolható, de különben is eltartható 1-2 hónapig.
Pap körte előfordulása:
igénytelen, hazánkban mindenütt termeszthető fajta, a téli és kora tavaszi fagyoktól ritkán károsodik.
Pap körte gyümölcse:
középnagy vagy nagy méretű (180-300 g), igen megnyúlt körte alakú. Héja éretten sárgászöld, egy hosszanti, a kocsánytól a csészéig húzódó barna csíkkal. Húsa kemény, édes-savas, néha kövecses. Gyenge termőhelyen az íze jellegtelen.
Pap körte hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, gondos metszéssel közepesen sűrű, szétterülő koronát nevel.
Pap körte termőképessége:
Birs alanyon korán termőre fordul ( vadkörtén középkorán), rendszeresen és bőven terem.
Pap körte felhasználása:
frissen fogyasztva, konzerviparban.
Pap körte kártevői, betegségei:
varasodásra fogékony, egyébként más betegségeknek eléggé ellenáll.