Roxana kajszibarack származása:
Afganisztánból származik.
Roxana kajszibarack érési ideje:
Július közepén-végén érik. Fokozatosan, elhúzódóan, három hétig szedhető.
Roxana kajszibarack előfordulása:
síkvidékre nem ajánlott a telepítése.
Roxana kajszibarack gyümölcse:
gyümölcse nagy méretű, kissé lapított gömb alakú, enyhén fénylő, narancspiros színű, 50– 70 százalékban kárminnal bemosott, kemény húsú, lédús, zamatos, teljes érésben nagyon finom ízű, tetszetős.
Roxana kajszibarack felhasználása:
friss fogyasztásra, rostos lének, export célra.
Roxana kajszibarack hajtásrendszere:
fája gyenge növekedésű, 150 cm - 200 cm magas, felkopaszodásra hajlamos.
Roxana kajszibarack termőképessége:
korán termőre fordul, jó termőképességű, részben öntermékeny.
Roxana kajszibarack kártevői, betegségei:
fagyérzékeny, moníliára, gnomóniára és sharka vírusra érzékeny.
Roxana kajszibarack porzója: