Veecot kajszi származása:
Kanadából származik, szabadmegporzású magoncként állították elő.
Veecot kajszi érési ideje:
középidei érésű, július 5 és 10 között érik.
Veecot kajszi előfordulása:
napos, alacsony hőmérsékletű helyet kedveli, közepes vízigényű, a talaj pedig legyen általános, tápanyagban közepesen gazdag.
Veecot kajszi gyümölcse:
közepes méretű, alakja megnyúlt, lapított, alapszíne sötétnarancs, amit mélyvörös fedőszín borít. Kemény húsú, jó ízű.
Veecot kajszi felhasználása:
frissen fogyasztva, piaci értékesítésre.
Veecot kajszi hajtásrendszere:
fája erős növekedésű.
Veecot kajszi termőképessége:
bőven és rendszeresen terem. Önmeddő.
Veecot kajszi kártevői, betegségei:
télálló, a lehűlésekre nem érzékeny.
Veecot kajszi pollenadói:
Hargrand, Harogen.