Bezár [x]

Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Zengő szőlő származása:zengo szolo

az Ezerjó szőlő és a Bouvier szőlő keresztezési kombinációjával állította elő 1951-ben Király Ferenc. 1985-ben államilag minősítették.
 

Zengő szőlő érési ideje:

szepetember elején érik. (szeptember 10-20 között)
 

Zengő szőlő előfordulása:

hegyvidéken termeszthető biztonságosan. Talajra különösebben nem igényes. A széljárta helyek előnyösek lehetnek a rothadás csökkentésére.
 

Zengő szőlő gyümölcse:

fürtje éretten középnagy, vállas, tömött, a fürtkocsánya középhosszú, középvastag. Bogyója középnagy, gömbölyű, zöldessárga, hamvas, héja vékony, húsa puha, lédús, íze finom savú, a bogyókocsány középhosszú és vékony.
 

Zengő szőlő hajtásrendszere:

tőkéje erős növekedésű, vesszeje egyenes, mereven álló, közepes számú, középvastag, középhosszú ízközű, lapított, középbarna. Levele nagy, kerek, alig tagolt, fűzöld, szövete puha, vékony, könnyen szakadó. Felülete sima-hólyagos, tapintása nem zsíros, fonáka pókhálós, az erek gyéren serteszőrösök, erezete zöld, ritkán a főerek töve vörös. Őszi lombszíne okkersárga.
 

Zengő szőlő kártevői, betegségei:

bogyói kissé rothadnak a kedvezőtlen évjáratokban. Peronoszpórára, lisztharmatra érzékeny. Gondos növényvédelmet kíván.
 

Zengő szőlő bora:

színe zöldes árnyalatú, fehéresen csillogó, sajátos és kellemes illatú. Finom savakban és ízekben gazdag, amelyek határozott és egyéni jellegét adják a bornak.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
szőlő , szőlőféle
HirdetésPatikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve