Bezár [x]
Már 722 szócikk közül válogathatsz.

A Gyümölcspédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gyümölcs tudástár. Legyél Te is a Gyümölcspédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Harcot kajszi származása:harcot kajszi

Kanadából származik. Harrowban állították elő, keresztezéssel. Államilag elismert fajta.
 

Harcot kajszi érési ideje:

érési ideje korai, Július 5-15 között érik.
 

Harcot kajszi gyümölcse:

nagy méretű, megnyúlt, kissé lapított kúp, héja narancssárga színű, ami 50%-ban fénylő pirossal fedett, húsa élénk narancssárga színű, szilárd, leveses, magvaváló, jó ízű.
 

Harcot kajszi felhasználása:

friss fogyasztásra és befőtt készítésére.
 

Harcot kajszi hajtásrendszere:

fája erős növekedésű, közepesen szétterülő.
 

Harcot kajszi termőképessége:

termőképessége jó, de gyümölcseit ritkítani kell. Korán termőre fordul. Virágai önmeddőek.
 

Harcot kajszi kártevői, betegségei:

A sarka vírussal szemben toleráns. A gnomómiával szemben közepesen ellenálló. A téli lehűléseket jól tűri.
 

Harcot kajszi porzófajtái:

Gönci magyar kajszi, Ceglédi piroska. Ceglédi óriás kajszi, Magyar kajszi.

Kapcsolódó szócikkek:


 

 


A szócikkhez társított címkék:
rózsaféle , sárgabarack







Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Jógapédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi
enciklopédia
gazdasági és
pénzügyi tudástár
internetes
tudástár
kerékpáros
tudástár
borkulturális
tudástár
jóga gyakorlatok,
tudástár
nagy fájlok küldése mindenki
szakácskönyve