Harcot kajszi származása:
Kanadából származik. Harrowban állították elő, keresztezéssel. Államilag elismert fajta.
Harcot kajszi érési ideje:
érési ideje korai, Július 5-15 között érik.
Harcot kajszi gyümölcse:
nagy méretű, megnyúlt, kissé lapított kúp, héja narancssárga színű, ami 50%-ban fénylő pirossal fedett, húsa élénk narancssárga színű, szilárd, leveses, magvaváló, jó ízű.
Harcot kajszi felhasználása:
friss fogyasztásra és befőtt készítésére.
Harcot kajszi hajtásrendszere:
fája erős növekedésű, közepesen szétterülő.
Harcot kajszi termőképessége:
termőképessége jó, de gyümölcseit ritkítani kell. Korán termőre fordul. Virágai önmeddőek.
Harcot kajszi kártevői, betegségei:
A sarka vírussal szemben toleráns. A gnomómiával szemben közepesen ellenálló. A téli lehűléseket jól tűri.
Harcot kajszi porzófajtái:
Gönci magyar kajszi, Ceglédi piroska. Ceglédi óriás kajszi, Magyar kajszi.