Kioto kajszi érési ideje:
középkésőn, június közepén érik. Két-három menetben szedhető. Középkésőn virágzik.
Kioto kajszi gyümölcse:
közepes nagyságú, tojásdad alakú, narancssárga alapszínű, ezt 65-75 százalékban élénkpiros szín fed, lédús, jó állagú, jó gyümölcshúskeménységű, héja fényes, sima, nem reped, különösen mutatós. Kötelező a termésritkítás.
Kioto kajszi felhasználása:
frissen fogyasztva.
Kioto kajszi hajtásrendszere:
fája kb. 120-150 cm magas, közepesen gyenge növekedésű. Kulcsfontosságú a helyes metszés, zöldmetszés szüret után, téli metszés.
Kioto kajszi termőképessége:
korán termőre fordul, közepesen gyenge növekedésű. Sokat és rendszeresen terem.
Kioto kajszi kártevői, betegségei:
edzett, kimagasló hidegtűrő.
Kioto kajszi hasonneve:
Kyoto
Kioto kajszi latin neve:
Kajszi Kioto
Kioto kajszi pollenadói:
öntermékeny.