Pannónia kajszi származása:
Maliga Pál állította elő a Magyar kajszi és a Borsi-féle kései rózsa kajszi keresztezésével. 1992-óta fő árufajta.
Pannónia kajszi érési ideje:
4-7 nappal a Magyar kajszit követően érik.
Pannónia kajszi előfordulása:
intenzív ültetvény létesítésére alkalmas fajta .
Pannónia kajszi gyümölcse:
közepes méretű, 40-45 gramm, gömbölyű formájú, az alapszíne narancssárga, a napos oldala kárminpiros fedőszínű. A húsa narancssárga színű, ízletes, savas fajta.
Pannónia kajszi hajtásrendszere:
Kis méretű, szétterülő koronát nevel.
Pannónia kajszi termőképessége:
korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem.
Pannónia kajszi felhasználása:
friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas.
Pannónia kajszi kártevői, betegségei:
a téli lehülésekre kevésbé, a sarka vírusra eléggé fogékony.