Althann ringló származása:
Csehország, J.Prochazka szelektálta a Zöld ringló magoncai közül .
Althann ringló érési ideje:
augusztus közepén érik.
Althann ringló gyümölcse:
gyümölcse nagy méretű, kissé lapított gömb alakú, rózsaszínes lila fedőszínnel borított, erősen hamvas. A húsa narancssárga, magvaváló, kellemes édes-savas ízű. Forró nyáron a mag körül megbarnul a húsa. Magja közepes méretű.
Althann ringló hajtásrendszere:
fája fiatalon felfelé törő, termőkorban nagy méretű, terebélyes.
Althann ringló termőképessége:
virágai középkorai nyílásúak, önmeddő, bőven és rendszeresen terem.
Althann ringló felhasználása:
friss fogyasztásra kiváló, de befőtt készítésére is alkalmas.
Althann ringló kártevői, betegségei:
a szilvahimlőre fogékony, a polisztigmás levélfoltosságra viszont nem.
Althann ringló porzói:
Debreceni muskotály szilva, Sermina szilva, Zöld ringló, vagy Ageni.